Home Organisatie Uitslagen Verenigingen Berkelschutters Schema's Foto's Diversen


Schietsportvereniging de Berkelschutters

schutters Diabolo Een aantal schutters, van diverse verenigingen uit Schietbond GEB, is tevens lid van schietvereniging de Berkelschutters. Deze luchtgeweervereniging is, op initiatief van Henk Florijn, in 1989 opgericht door een aantal schutters uit de regio Groenlo, Eibergen en Borculo, met het doel om in een grotere regio en landelijk uit te kunnen komen in de competitie en bij kampioenschappen van de KNSA.

Er werd in 1989 gestart met de accommodatie van sv HSV in Haarlo als thuisbasis. In 1995 werd verhuisd naar 't Onderschoer in Barchem (schietlocatie van sv de Groene Jager Barchem). Sinds 2000 wordt gebruik gemaakt van de ruime accommodatie van sv Diabolo in Borculo. Daar kan ondermeer worden beschikt over 10 + 4 banen in afzonderlijke ruimtes, een ruime kantine, afzonderlijke kleedruimtes voor dames en heren alsmede een telbureau.

SSV de Berkelschutters - clubgebouw sv Diabolo
Haarloseweg 3a - Sportcomplex De Wildbaan te Borculo
Telefoon: 0545-275274
Postadres: Eikenlaan 103, 7271 HE Borculo
Danielle

Het zijn vaak de fanatiekere schutters die lid van de Berkelschutters worden. Dit zijn niet per definitie altijd de beste schutters. Er zijn ook schutters uit de lagere klassen en jeugdschutters actief.

In het verleden zijn meerdere talenten dankzij de Berkelschutters Nederlands jeugd- of klassekampioen geworden. Johan Voskamp, Josta Hoenink en Daniëlle Lutke Willink-Fokkers hebben het in het verleden tot de kernploeg geschopt. Ook wordt of werd door sommigen deelgenomen aan districttrainingen en -wedstrijden. Andere jonge schutters kwamen of komen in aanmerking maar haken soms af vanwege andere sportactiviteiten of werkzaamheden.

Over het algemeen is ssv de Berkelschutters zeer succesvol in de jeugd- en damesklassen.

De activiteiten van de Berkelschutters zijn:


●   Geregeld is er op de laatste woensdag van de maand een trainingsavond (gedurende het seizoen); in overleg met Willy Winters.
●   Omdat alle schutters ook lid zijn van een andere vereniging en met meerdere competities te maken hebben is er geen onderlinge competitie meer. De kaarten worden wel gratis beschikbaar gesteld tijdens trainingsavonden.
●   Elk jaar wordt er door de jeugdcommissie van de Berkelschutters, in samenwerking met sv Diabolo, eind november een jeugdwedstrijd voor de landelijke KNSA-juniorencompetitie (de Pietje Paf competitie) georganiseerd. Er wordt in verschillende leeftijdsklassen geschoten, de jongsten (tot 14 jaar) mogen opgelegd schieten.
●   Junioren die aan de juniorencompetitie meedoen moeten een minimum aantal wedstrijden (6) meedoen. In totaal zijn er veel meer wedstrijden verspreid over het land. Het seizoen wordt afgesloten met de landelijke finaledag van de juniorencompetitie.
●   Er wordt meegedaan aan de afdelingscompetitie van de schietbond KNSA (Koninklijke Nederlandse Schutters Associatie). Deze afdeling omvat verenigingen uit de hele Achterhoek en de regio Arnhem. Er wordt met 3 teams deelgenomen aan de zeer spannende LIGA-competitie, waarbij iedere schutter het opneemt tegen een gelijkgeplaatste uit een ander team (5 tegen 5).
●   Er wordt meegedaan aan de afdelingskampioenschappen van de KNSA (AK). Zo nu en dan organiseert de Berkelschutters deze (voor het laatst in 2010).
●   Er wordt meegedaan aan de districtkampioenschappen van de KNSA (DK). Landelijk zijn er 4 districten. Het DK wordt in februari gehouden en werd in 2008 door SSV de Berkelschutters georganiseerd.
●   Er wordt meegedaan aan de Landelijke Klasse Kampioenschappen van de KNSA (LKK). Het LKK wordt altijd rond Hemelvaart gehouden.
●   Een selecte groep mag deelnemen aan de Nederlandse kampioenschappen van de KNSA (NK). Het NK wordt meestal eind juni op Papendal gehouden.

Bestuur / functies SSV de Berkelschutters:


Voorzitter Ronald Grooters
Secretaris Sharon Dekker
Penningmeester Bennie Bleumink
Jeugdleider/trainer Willy Winters
Wedstrijdleider Sharon DekkerBorculo, december 2018, HM Privacyverklaring